четвъртък, 5 октомври 2017 г.

Стартира информационна рок кампания в подкрепа на хората с депресия

„Обещание за живот” е името на информационна рок кампания, които има за цел да подкрепи хората с депресия. Инициативата e на PR Care и група Der Hunds, подкрепена е от офиса на СЗО-България и Националния център по обществено здраве и анализи.
В памет на Крис Корнел Der Hunds ще има концерти в пет града до края на годината. Крис Първият е на 12 октомври в Club Terminal 1 в София, през ноември музикантите ще са в Пловдив и Бургас, а през декември – във Варна и Велико Търново. Корнел, който отне живота си през месец май тази година, е вокал на емблематични групи като Soundgarden и Audioslave.
Кампанията „Обещание за живот” ще бъде представена на пресконференция в клуб „Перото” в НДК на 5 октомври 2017 г. в 11 ч. Сред участниците в нея са експертите от отдел „Психично здраве” на НЦОЗА д-р Румяна Динолова, д-р Захари Зарков и д-р Владимир Наков. Ще бъде дискутирано защо толкова успели личности, идоли на поколения, посягат на живота си и може ли това да бъде предотвратено. Ще се говори за видовете психични заболявания и пътя до депресията, за стигмата на психичните заболявания.

Няма коментари:

Публикуване на коментар